Inschrijvingen

Alle kleuters en leerlingen worden op de datum van de inschrijving opgenomen in het inschrijvingsregister. Zij worden slechts eenmaal ingeschreven volgens chronologie. Bij de inschrijving dient een officieel identiteitsdocument (het trouwboekje, het geboortebewijs, de SIS-kaart, een identiteitsstuk van het kind zoals een bewijs van inschrijving in het vreemdelingenregister, een reispas,…)voorgelegd te worden.

Een kleuter die nog geen 2 jaar en 6 maanden is, kan ingeschreven worden ten vroegste op de eerste schooldag van september van het voorafgaande schooljaar.
Pas wanneer de kleuter voldoet aan de toelatingsvoorwaarde (2,5 jaar zijn), wordt de kleuter opgenomen in het stamboekregister. Vanaf de volgende instapdatum wordt de kleuter toegelaten in de school en wordt hij/zij opgenomen in het aanwezigheidsregister van de klas.
Kleuters zijn niet leerplichtig. Kleuters vanaf 2,5 tot 3 jaar mogen in het kleuteronderwijs op school aanwezig zijn op de volgende instapdagen:

• 3 september 2018 (geboren t.e.m. 3 maart 2016)
  • 5 november 2018 (geboren t.e.m. 5 mei 2016)
  • 7 januari 2019 (geboren t.e.m. 7 juli 2015)
  • 1 februari 2019 (geboren t.e.m. 1 augustus 2016)
  • 11 maart 2019 (geboren t.e.m. 11 september 2016)
  • 23 april 2019 (geboren t.e.m. 23 oktober 2016)
  • 3 juni 2019 (geboren t.e.m. 3 december 2016)

In september van het jaar waarin uw kind 6 jaar wordt, is het leerplichtig en wettelijk verplicht om les te volgen. Ook wanneer het op die leeftijd nog in het kleuteronderwijs verblijft, is het dus net als elk ander leerplichtig kind onderworpen aan de controle op het regelmatig schoolbezoek.

Om toegelaten te worden tot het gewoon lager onderwijs moet een leerling zes jaar zijn voor 1 januari van het lopende schooljaar.

Bij de overgang van de derde kleuterklas naar het eerste leerjaar (binnen basisschool Emmaüs) opteert het schoolbestuur ervoor om geen formele inschrijving meer te vragen.

Kinderen die al ingeschreven waren als kleuter zijn dus automatisch ingeschreven als leerling in het eerste leerjaar.

De leerlingen zijn verplicht om alle lessen en activiteiten van hun leerlingengroep te volgen. Om gezondheidsredenen kunnen er in samenspraak met en goedkeuring door de directie eventueel aanpassingen gebeuren.

Wil u graag een rondleiding doorheen onze school, aarzel dan niet contact met ons op te nemen. Dat kan telefonisch, maar ook via het onderstaande inschrijvingsformulier. Wij nemen snel contact met u op.